zondag, oktober 02, 2022

Roof Left

Roof Right

A- A A+

Info T2

De Yamaha Tyros2 is een 61-toetsen keyboard [ 61 ] van een digital arranger-werkstation, geproduceerd door Yamaha Corporation in 2005.
Het werd geproduceerd en ontworpen door respectievelijk Kazuhisa Ueki en Soichiro Tanaka. De Tyros2 introduceerde verschillende nieuwe functies in de Tyros-serie, zoals uperArticulation! Voices ', voor meer realistisch klinkende stemmen tijdens uitvoeringen, en opname op de harde schijf zodat gebruikers audio-opnames kunnen exporteren.
 
Veel van de functies die in de originele Tyros zijn teruggekeerd, zijn teruggekeerd naar de Tyros2, inclusief MegaVoice, die voornamelijk wordt gebruikt bij MIDI-opnamen, waarbij gebruik wordt gemaakt van snelheidsoverschakeling om realisme toe te voegen; Live !, zoet! en cool! stemmen, die worden bemonsterd met behulp van stereo en meerlaagse samples om de natuurlijke presence-expressie en vibrato van de echte instrumenten beter vast te leggen; en Internet Direct Connection, waardoor gebruikers inhoud rechtstreeks naar het instrument kunnen downloaden.

Tyros (2002)

Kazuhisa Ueki en Soichiro Tanaka wilden na het succes van de digitale workstationserie van de PSR-9000 een volledig nieuw model toetsenborden voor Yamaha bedenken. Ze gaven het nieuwe model de naam Tyros , de eerste in zijn soort in de markt, die functies had die niet op de PSR te vinden waren. Een veel voorkomend ding dat de twee makers deden, was dat zowel Tyros als Tyros2 geen geïnstalleerde luidsprekers hadden, om hun reden was mobiliteit; ze hebben een muzieksteun en optionele luidsprekers toegevoegd die kunnen worden aangesloten op de openingen aan de achterkant van de genoemde toetsenborden. Ueki en Tanaka beschrijven Tyros en Tyros2 altijd als "geen synthesizer of toetsenbord, het is beide."
Om de toegankelijkheid van de Tyros en Tyros2 te vergemakkelijken, werden de knoppen verlicht met een interne LED-lamp en zo gerangschikt dat het gemakkelijk te onthouden is, vooral op studio's en live-uitvoeringen. Het LCD-scherm is ook aangepast voor een gemakkelijke leesbaarheid en bediening. Tyros2 had volgens Tanaka een "erg veelvlaks" ontwerp, dat deel uitmaakte van een plan om "onnodige delen van het lichaam" af te snijden of weg te schrapen, maar het werd gedaan met een zorgvuldige planning, voor de interne onderdelen en de randapparatuur. passen in de beperkte ruimte. Beide makers zeiden dat het "afsplinteringsplan" was geïnspireerd op "kristallisatie", wat gewoonlijk werd gebruikt om te verwijzen naar iedereen die betrokken was bij de ontwikkeling van de Tyros2  . Om Tyros2 als een "kristal" te gebruiken, gebruikten Ueki en Tanaka de eigenschappen van een kristal; licht, glanzend, glanzend en solide zijn. Om dit te integreren in de Tyros2, gebruikten ze plastic als body, voor gewichtsreductie, zilver als kleur, om de "glans" van Tyros2 en de verlichte knoppen voor de "glans" te detailleren.
 
Ueki en Tanaka zeiden in een interview dat ze zelfs zwart als de kleur van Tyros2 gebruikten, nadat ze de kleur van graniet hadden onthouden.
Maar veel van de revolutie van de "kristallisatie" van Tyros naar Tyros2 was op de voorgeladen stemmen, stijlen en liedjes. Geïnspireerd door de geïnstalleerde stemmen op Tyros, merkte Ueki op dat "het houden van de stemmen van Tyros, en het balanceren met de stemmen van hogere kwaliteit voor het instrument, zenuwslopend was."
 
Regi-Stick

Regi-Stick is een softwareapparaat voor gebruik met de Tyros2, geproduceerd door de Yamaha Club in het Verenigd Koninkrijk. Het biedt een draagbaar registratiegeheugen waarmee muzikanten toegang hebben tot geluidscombinaties, waaronder Glenn Miller en Mantovani . Het stelt spelers ook in staat hun instrumentenset aan te passen met optionele hardware zoals MIDI- pedalboards en extra toetsenborden om een Electone- of orgelachtige instrument te creëren, inclusief een Leslie-luidspreker waarmee de Tyros2 een reproductie van het geluid van het Hammond-orgel produceert.
Het product is geproduceerd door vier Britse keyboardartiesten, die elk verantwoordelijk zijn voor verschillende aspecten van de software. Glyn Madden produceerde de Latijnse registraties, Tony Pegler produceerde de Swing en Jazz-instellingen, Richard Bower produceerde de Ballroom-registraties en James Sargeant produceerde de Crystal Sounds en orgel registraties. James Sargeant bedacht het concept en beheerde het project, terwijl Yamaha UK keyboard sales manager Richard Ashby de naam 'Regi-Stick' bedacht.
Yamaha Club heeft in 2007 een andere softwareversie uitgebracht, genaamd Regi-Stick Plus, die meer geluiden en een 'Registratiemenu' heeft toegevoegd, vergelijkbaar met die van het AR-100 Electone- orgel.